Сьогодні, 18 грудня, о 15 годині мали відбутись консультації з громадськістю щодо розгляду бюджету Луцької міської територіальної громади на 2024 рік, проте через повідомлення про замінування засідання відтермінували. Багато лучан прийшли під стіни міськради на акцію протесту.

В етері ГІТу кореспондентка Альона Бєлова запитала у мітингувальників, які прийшли під стіни міськради, чого вони вимагають від влади.

Як розповіли учасники, акції протесту у Луцьку проходять часто, бо мешканці міста незадоволені розподіленням коштів міського бюджету.

«Вже два місяці ми постійно ходимо на мітинги. Сьогодні прийшли під міську раду, бо відбудеться сесія на якій мають прийняти бюджет міста. Допомоги з-за кордону стало менше, вони не думають про наших воїнів, хлопці залишились без зброї, то наша влада повинна допомагати військовослужбовцям. Усі кошти мають спрямовувати на армію, а не на бруківки та машини», — розповіла учасниця акції.

Серед людей, що прийшли на мітинг були і діти. Учасники події намалювали плакати із закликами: «мені потрібен живий тато, а не стадіон», «спочатку дрони» та «хлопцям треба автівку, а не бруківку».

Зрештою консультаціії відбулись, де громадяни офіційно висловили свою думку та поставили хвилюючі їх питання.

Більше про вимоги, очікування та думки очевидців дізнавайтеся у ВІДЕО: