Минув місяць після обшуку в приватному будинку головного лісівника Рівненщини, депутата Рівненської облради Віталія Суховича. Слідчі Державного бюро розслідувань виявили у нього мільйонні статки.

Про те, що відбувається у лісовій галузі та чому лісівники заробляють мільйони на чорному ринку деревини, в етері ГІТу розповів експерт з питань функціонування ринку лісоматеріалів Даніїл Маландій.

«Воєнний стан і загалом війна в нашій країні взагалі не привели до тями лісівників. Тому цей випадок із Суховичем показовий і це не виняток», — заявив він.

Не дивлячись на провадження реформи в ДП «Ліси України», всі тіньові схеми із генерації прибутку у лісовій сфері, як наголосив пан Даніїл, продовжують своє існування.

«Керівництво ДП "Ліси України" нас активно запевняє, що вони подолали мафію та створили департамент безпеки, але це не так», — зазначає експерт та стверджує, що формальне функціонування системи це лише прикриття для справжніх бажань із реалізації деревини, які існують серед працівників структури.
«Є тіньові розпорядження та відносини. Випадок Суховича просто показав країні масштаби тих сум коштів, які обертаються й грошових відносин, які існують у лісовій галузі у тіньовому секторі», — підсумував Даніїл Маландій.

Більше про тіньові схеми, які використовують у лісовій галузі дивіться у ВІДЕО: