Кремль під час так званої «часткової мобілізації» призвав до війська 500 тисяч чоловік.

Про це заявив в етері французького телеканалу BFMTV міністр оборони України Олексій Резніков.

"Офіційно заявляли про 300 тисяч, але коли ми бачимо війська на кордонах, то, за нашими оцінками, це значно більше", – пояснив міністр оборони України.

Резніков закликав до нової військової допомоги з боку країн НАТО, адже очікує наступу російської армії на сході чи на півдні.

"Ми не можемо втрачати ініціативу… Думаємо, що, враховуючи те, що вони (росіяни – ред.) живуть символікою, вони можуть щось спробувати навколо 24 лютого… Ми не недооцінюємо нашого ворога".

На думку Резнікова, Збройні сили рФ "можуть здійснити наступ за двома напрямками: це може бути Донбас, а може бути південь".

Це сценарій, до якого готується Київ і який спонукає президента Володимира Зеленського та його уряд просити нової військової допомоги у союзників по НАТО, зазначає BFMTV.

Нагадаємо, представники влади, розвідка й експерти вважають, що росія готується до нового наступу в лютому-березні і що найближчі кілька місяців можуть бути особливо важкими для України, але вирішальними у війні.

Секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що не виключає "жодного сценарію в найближчі два-три тижні" і що "головні бої ще попереду". На його думку, президент росії путін спробує здійснити нову атаку з півночі, півдня і сходу, як це сталося 24 лютого 2022 року, можливо, приурочивши її до річниці вторгнення.

Представник ГУР МОУ Андрій Юсов сказав, що Україна перебуває на порозі "дуже активної фази" війни, у лютому і березні очікуються дуже активні дії на фронті.