Триває досудове розслідування у справі незаконного будівництва на самовільно зайнятій земельній ділянці на вулиці Єршова в Луцьку.

Про це стало відомо 22 лютого під час засідання сесії Луцької міської ради - повідомляє видання Загородна.ком.

Керівник Луцької окружної прокуратури Юрій Луцик наголосив, що в умовах війни прокуратура працює у штатному режимі.

Він повідомив, що в провадженні Луцького міськрайонного суду зараз перебуває справа за позовом заступника керівника Луцької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Луцької міської ради до фізичної особи про скасування державної реєстрації та припинення права власності, усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом звільнення її від об’єктів нерухомості.

Підставою для пред’явлення такого позову стало порушення інтересів держави в особі Луцької міської ради у зв’язку з незаконним проведенням будівництва об’єктів нерухомості зазначеною особою на самовільно зайнятій земельній ділянці комунальної форми власності площею 0,5631 га, вартістю 1,7 млн грн.

Юрій Луцьк уточнив, що йдеться про земельну ділянку на вулиці Єршова.

«За фактом самовільного будівництва на самовільно зайнятій ділянці порушено кримінальне провадження. Досудове розслідування триває. Думаю, до кінця кварталу буде оголошено підозру. Вирішуватиметься питання щодо цього майна», – сказав Юрій Луцик.

Окрім того, він інформував, що зараз у суді розглядається по суті справа щодо так званого чорного реєстратора Куклинської сільради Маневицького району, які займався незаконним переведенням нерухомість на перших поверхах у місті Луцьку в комерційні приміщення.