Канада розширює програму підтримки, яка має на меті допомогти українцям та їхнім найближчим родичам стати тимчасовими мешканцями країни та легко подати заявку на отримання дозволу на роботу чи навчання.

Про це повідомляє міністерство імміграції Канади, передає Суспільне

"Ми продовжуємо працювати над тим, щоб надати українцям тимчасовий безпечний притулок і життєво важливі послуги та підтримку. Канада продовжуватиме підтримувати народ України, включаючи тих, хто був змушений тікати від вторгнення РФ", — сказав міністр імміграції Канади Шон Файзер.

Програма підтримки передбачає:

  • Українці та члени їхніх сімей зможуть до 15 липня 2023 року безкоштовно подавати документи за кордон на отримання візи CUAET;
  • Будь-хто, хто має візу CUAET, матиме можливість поїхати до Канади до 31 березня 2024 року відповідно до спеціальних заходів;
  • Власники CUAET, які вже перебувають тут, у Канаді, матимуть можливість до 31 березня 2024 року безкоштовно продовжити або змінити свій тимчасовий статус за допомогою цих заходів.

Послуги з поселення залишаться доступними для українців та членів їхніх сімей після прибуття, щоб вони на час перебування у Канаді могли бути повноцінними членами громади.

Українці та члени їхніх сімей також продовжуватимуть користуватися одноразовою тимчасовою фінансовою підтримкою, а також доступом до екстреного житла на термін до 2 тижнів, якщо це буде необхідно після їх прибуття до Канади.

Довідка: Канадсько-український дозвіл на надзвичайні поїздки (CUAET) запроваджений у 2022 році, щоб допомогти українцям та членам їхніх родин якнайшвидше приїхати до Канади та надати їм можливість працювати та навчатися в країні.

Заходи CUAET також дають тим, хто вже перебуває в Канаді, можливість продовжити свій статус відвідувача, дозвіл на роботу або дозвіл на навчання, щоб вони могли продовжувати тимчасово жити, працювати або навчатися в Канаді.

Програми тимчасового проживання призначені для того, щоб допомогти тим, хто постраждав від війни, знайти тимчасовий притулок у Канаді, поки не буде безпечно повернутися в Україну. Тимчасові мешканці можуть подати заяву на постійне проживання за допомогою різних програм, якщо вони вирішать залишитися в Канаді після закінчення терміну тимчасового перебування.