Вчора, 15 червня, відбулось позачергове засідання сесії Луцької районної ради, де обрали нового голову. Відтепер райраду очолюватиме староста Прилуцького старостинського округу Олександр Гурський.

Як скликали сесію, що відбувалось на ній, які підкилимні ігри передували голосуванню, кого від партії Європейської солідарності примусили голосувати, що чекає на цих депутатів, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів депутат Луцької районної ради (ЄС) Олександр Новак.

Як повідомив Новак, повідомлення про засідання було здійснено з порушенням регламенту — депутатів не попередили завчасно про скликання позачергової сесії. Через це депутати з фракції Європейської солідарності вирішили не брати участь у сесії Луцької районної ради.

«Якщо сесія скликана з порушенням регламенту, то якою може бути правомірність рішень, які вона приймає? Тому ми прийняли рішення, що не беремо участь в таких заходах», — додав Олександр.

Однак, як зазначив депутат, двоє представників фракції були залучені до сесії примусово:

«Двоє депутатів з фракції взяли участь у сесії та в голосуванні. Проголосували за нового голову Луцької районної ради. Я можу пояснити це тим, що на них був вчинений певного роду тиск у зв'язку з їх професійною діяльністю. Депутати під тиском того, що можуть втратити свої робочі місця, були змушені відвідати сесію і проголосувати за кандидатуру Гурського, який представляє партію "За майбутнє"».

Наостанок, щодо подальшої долі цих депутатів (Сандри Косюр та Леоніда Хведчака) Новак сказав:

«Їм вже повідомили, що стосовно них буде застосовуватись процедура позбавлення депутатського мандата».