російський диктатор путін звернувся до свого народу через бунт керівника ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина.

РБК-Україна зібрало головне зі звернення глави кремля.

Звернення диктатора сьогодні зранку анонсували у кремлі. Виступ путіна транслювали головні державні пропагандистські канали, він тривав всього 5 хвилин.

Зрада та удар у спину

Диктатор назвав бунт Пригожина відступництвом та ударом у спину росії.

«І тому дії, які розколюють нашу єдність, - це, по суті, відступництво від свого народу, від бойових товаришів, які зараз борються на фронті. Це удар у спину нашій країні та нашому народу», - сказав диктатор.

Крім того, путін звинуватив Пригожина у зраді, а дії його найманців назвав "братовбивством".

«А те, з чим ми зіткнулися, - це саме зрада. Надмірні амбіції та особисті інтереси призвели до зради. До зради і своєї країни, і свого народу, і тієї справи, за яку пліч-о-пліч з іншими нашими частинами та підрозділами билися і гинули бійці та командири групи "Вагнер"», - заявив він.

Погрози

російський диктатор заявив, що сам Пригожин та бойовики, які пішли проти його режиму, будуть ліквідовані.

«Той, хто організував і готував військовий заколот, хто підняв зброю на бойових товаришів, - зрадили росію. І дадуть відповідь за це. А тих, кого намагаються втягнути в цей злочин, закликаю не робити фатальну та трагічну, неповторну помилку, зробити єдино правильний вибір - припинити участь у злочинних діях», - сказав путін.

У кінці глава кремля традиційно пообіцяв "захистити" росію і закликав бойовиків не робити "фатальну помилку.

Що цьому передувало

Нагадаємо, вчора ватажок "вагнерівців" Євгеній Пригожин оголосив демарш проти російського військового керівництва. Його війська зайшли до ростова-на-дону та захопили будівлю Південного округу рф. Також ЗМІ повідомляють, що "вагнерівці" вже захопили всі військові об'єкти у воронежі.

Сам Пригожин заявив, що "йде на москву" нібито розбиратися з беззаконням, та продовжує далі критикувати військове керівництво рф.

У москві та воронежі тим часом оголосили контртерористичну операцію, на дорогах помітили військову техніку, яка намагається заблокувати шлях до столиці.