На річці Стохід, яка знаходиться на Волині, нещодавно зафіксували рекордний паводок.

Які заходи застосовують аби вирішити цю ситуацію в етері ГІТу розповів Ростислав Кравчук, заступник начальника Регіонального офісу водних ресурсів Волинської області.

За його словами, паводок триває з середини грудня і набрав своїх найвищих обертів 12 січня.

«Внаслідок різкого зниження температури на річках Прип'яті і Стохід почали утворюватись льодові явища — це призвело до утворення заторів на річках. Тому і різко почав підійматися рівень води в цих водних об'єктах», — наголосив пан Ростислав.

Як повідомив експерт, на річці Стохід 12 січня рівень досяг відносної відмітки 292 сантиметри, що на 4 сантиметри вище багаторічного рівня, який спостерігався історично в цю пору року.

«Через це було підтоплено і затоплено присадибні ділянки в селі Заріка та Зароче.
Сьогодні ситуація утримується в належному стані, припинився підйом рівня води, навіть є невеличкий спад. На цих об'єктах працювали наші аварійні бригади ДСНС», — зауважив гість.

Ростислав Кравчук розповів, що постійно відбуваються роботи задля ліквідації паводків:

«Наростили наявні дамби, хоч вони не відповідають тим, які мали б бути для захисту, але роботи відбулися, проте їх не вдалось завершити через поломку техніки», — наголосив чоловік.

На Волині всього  підтоплено і затоплено 3830 гектарів сільськогосподарських угідь, а 295 гектарів — це присадибні ділянки.

Де саме зафіксовані підтоплення, та скільки помпових станцій працює задля ліквідації підтоплень, дізнавайтеся у ВІДЕО: