Підняття рівня ґрунтових вод спричинило масові підтоплення обійсть та підвалів будинків у Володимирській громаді. Вода руйнує оселі, нищить господарські запаси.

Про це повідомляє Володимирська міська рада.

Днями зі своїми скаргами з цього приводу на особистий прийом міського голови Ігоря Пальонки прийшло чимало городян – це і мешканці багатоповерхівок, і приватних садиб на вулицях Львівській, Лесі Паєвської, Полуботка, Опільського, Князя Олега, Кожедуба, Степана Бандери, Роксолани тощо.

Читайте також: На Волині рекордний паводок на річці Стохід. ВІДЕО 

Кілька тижнів поспіль силами комунальних установ, рятувальників та самих мешканців ліквідовуються наслідки стихії.

Зокрема, працівники 7 ДПРЧ 3 ДПРЗ проводять відкачування води з присадибних ділянок, де унеможливлено доступ до житлових будинків через танення снігу.

Нагадаємо, на Волині зимовий паводок розпочався 15 грудня.

Слюсарі-сантехніки КП «Управляюча житлова компанія» також намагаються за допомогою помпи максимально викачати воду у будинках, які розташовані у зонах підтоплення.

«Нерідко підтоплення ґрунтовими водами є наслідком того, що під час проведення будівельних робіт мешканці домогосподарств засипають водопровідні стоки. Кожен такий випадок аналізуватиметься, на основі чого прийматиметься комплекс заходів для недопущення подібних ситуацій у майбутньому», – зазначив міський голова.

Фото Володимирська міська рада.