На водних об'єктах Волині у зв'язку з сніжною та дощовою зимою паводок розпочався ще у грудні 2023 року.

Яка ситуація на водоймах волинської області, розповіла в етері ГІТу Мар'яна Ганущак, завідувач сектору відділу гідрології Волинського гідрометеоцентру.

За її словами, на Волині триває тало-дощовий паводок.

Читайте також: У громаді на Волині борються із масовими підтопленнями

«Ми ще на початку зими у 2023 році спостерігали досить високий рівень води на водоймах. Пізніше, коли не було похолодання на них сформувалися льодові явища, через що досягалися відмітки затоплення сільськогосподарських угідь, а у Любешеві навіть житлових будинків», — каже Мар'яна Ганущак.

Після потепління ситуація змінилася, рівні підтоплення водою падали.

Нагадаємо: У громаді на Волині підтопило майже три тисячі гектарів сільськогосподарських угідь

«У січні 2024 року випало багато снігу й оскільки це все швидко розтануло, то майже всі річки в межах Волинської області зараз знаходяться також на заплавах», — розповіла жінка.

На річках Прип'ять і Стохід є досягнення відміток затоплення сільськогосподарських угідь та господарських споруд у прирічкових населених пунктах Ковельського та Камінь-каширського районів.

«На наступних декілька днів на річках області продовжиться поступовий ріст рівнів води, але інтенсивність його буде не така велика, оскільки у нас не передбачається значних опадів», — зауважила спікерка.

Проблемним районом залишається Любешівщина. Там залишились лише 3 сантиметри росту рівня води для досягнення відмітки затоплення житлових будинків.