Вчора в соцмережах з'явилось відео того, як росіяни «розбомбили» Дніпро.

Про те, яка ракета могла впасти у річку, в етері Громадського інтерактивного телебачення розповів військовий історик, професор кафедри гуманітарних наук Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Андрій Харук.

З його слів, це однозначно був не «Кинджал»:

«Візуально вона видається меншою — це по-перше. По-друге, "Кинджал" — ракета високошвидкісна, перехоплення її здійснюється на дуже великій швидкості й при вибусі або прямому влучанні від неї лишаються тільки уламки. В такому відносно цілому вигляді може падати крилата ракета, яка була збита на невеликій висоті ПЗРК чи вогнем зенітних кулеметів».

Наостанок експерт зазначив — добре, що ракета впала у річку, не зачепивши багатоповерхівки, які стояли поруч.

Нагадаємо, вчора Генштаб повідомив про те, що ворог завдав 66 авіаційних ударів, у тому числі дронами типу “Shahed-136/131”, здійснив 2 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та понад 100 постраждалих й поранених цивільних осіб, серед яких і діти. Руйнувань та пошкоджень зазнали понад 100 приватних житлових та багатоквартирних будинків, інша цивільна та промислова інфраструктура в Київській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Одеській областях.

Детальніше про озброєння, яке використали росіяни для вчорашньої атаки на Україну дивіться у ВІДЕО: