Станом на вечір понеділка 12 лютого на польському боці кордону України та Польщі блокують роботу п’яти пунктів пропуску.

Про це йдеться на телеграм-каналі Державної митної служби України.

Перед КПП «Дорогуськ – Ягодин» польські фермери з 9 лютого блокують переміщення вантажних транспортних засобів. За попередню добу там було оформлено 89 вантажівок на в'їзд, і лише 5 – на виїзд.

Черга перед КПП «Дорогуськ» наразі становить 650 вантажівок.

З 12 лютого також розпочалося часткове блокування окремих категорій транспортних засобів у пункті пропуску «Зосин – Устилуг».

Рух легкових автомобілів, автобусів, вантажних транспортних засобів до 3,5 тонн здійснюється на КПП без обмежень. Пропуск автомобілів більше 3,5 тонн здійснюється по 3 одиниці на годину у кожному напрямку руху.

Читайте також: Яка ситуація на волинських прикордонних пунктах пропуску із Польщею? 

Триває страйк перед пунктами пропуску «Гребенне – Рава-Руська», «Долгобичув – Угринів». Польські фермери продовжують перешкоджати переміщенню вантажних транспортних засобів з України. Наразі на виїзд оформлюється близько 10 вантажівок на добу.

На КПП «Шегині – Медика» спостерігається часткове перешкоджання стабільній роботі пункту пропуску.

Читайте також: Водій фури, з якої поляки висипали зерно, розповідає деталі «диверсії». ВІДЕО

Нагадаємо, у п'ятницю фермери з усієї Польщі розпочали чергову акцію протесту, що, як очікується, триватиме 30 днів. Вона передбачає, серед іншого, блокування доріг і прикордонних переходів з Україною.

У неділю біля КПП «Дорогуськ» протестувальники висипали частину зерна з українських вантажівок, які перетнули кордон.

Фото: Укрінформ