17 лютого відбудеться безплатна екскурсія містом древнім Володимиром з метою сприяння інтеграції вимушено переміщених сімей з дітьми у спільноту Волині через пізнання її культури й історії.

Більше про цю подію та організаторів її, розповіли в етері ГІТу Юлія Євпак, голова ГО "Pro Women UA" та Ірина Ковальчук, директорка туристично-інформаційного центру Володимирської міської ради.

За словами пані Юлії, "Pro Women UA" — це всеукраїнська громадська організація, яка залучає локальне та фінансування від міжнародних донорів.

«Протягом 2023 року ми помітили, що знання історії, традицій та регіональних особливостей дає досить швидкий та ґрунтовний поштовх для того, щоб досліджувати власну ідентичність, а також асоціювати себе напряму з Україною. Завдяки цьому люди менше виїжджають і більше плекають та підтримують українські продукти», — каже голова ГО.

Як вона повідомила, для реалізації цього проєкту залучили грантові кошти. Він стосується не тільки мешканців волинських громад, а й також вимушено переміщених людей, щоб показати історію Волині без радянських кліше.

«Екскурсія у Володимирі — це одна з частин проєкту, який триватиме ще 3 місяці, адже вже декілька заходів відбулося і буде ще декілька реалізовано у майбутньому», — додала пані Юлія.

Розповість про історію міста директорка туристично-інформаційного центру Володимирської міської ради Ірина Ковальчук.

«Ми чекаємо на усіх охочих долучитися до події 17 лютого о 12:00 у туристично-інформаційному центрі Володимира за адресою вул. Данила Галицького, 7. Екскурсію можна відвідувати з дітьми», — повідомила Ірина Ковальчук.

Доєднатись до неї можна зареєструвавшись за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe2fTrHwdVnK8fXp_XXTCVseb061EUKoSrI7-qWl2yLz4-FAg/viewform?pli=1&fbclid=IwAR31Uo7lMxrUSTekx7w6byb-MOGtY37nnLakJza7I2YvGmxQLK9G9MVNgv8

«Кожен куточок нашого міста буквально просочений історією: величезна кількість пам’яток архітектури заворожує й захоплює.Під час екскурсії можна буде зануритись в захоплюючу подорож Володимиром: оглянути стародавнє місто, відвідати його храми, підземелля та майстерні», — повідомляють організатори.

Проєкт реалізовується за фінансової підтримки програмою «Culture Helps / Культура допомагає», яка імплементується Іншою Освітою спільно з zusa за підтримки Європейського Союзу.

Довідково:

Стародавнє місто Ладомир (давня назва міста Володимир) було розташоване у південній частині сучасного міста і мало вигляд неправильного п’ятикутника. Кожен куточок цього міста буквально просочений історією. Величезна кількість пам'яток архітектури заворожує і захоплює. І саме на цій екскурсії матимеш змогу зануритись в захоплюючу подорож історією даного міста: оглянути місто, відвідати храми, підземелля та майстерні