Польські страйкарі посилили блокаду на кордоні. Українські перевізники у відповідь на блокування кордону поляками влаштували дзеркальну акцію протесту на трьох пунктах пропуску – «Рава-Руська», «Краковець», «Шегині».

Яка ситуація на пункті пропуску на Львівщині, розповів в етері ГІТу Віталій Коценко, голова ГО "Перевізники західного регіону".

Читайте також: Як польська влада мала б реагувати на блокаду українського кордону? ВІДЕО

За його словами акція протесту розпочалася на Краківці та інших пунктах пропуску на українсько-польському кордоні о 12 годині за Київським часом.

А також читайте: Поляки заблокували залізничну гілку від волинського пункту пропуску «Володимир-Волинський — Грубешів». ВІДЕО

«Я перебуваю на українсько-польському кордоні "Краківець-Корчова". Сьогодні Львівська ГО спільно з АсМАП України (Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України) розпочали акцію протесту ще на трьох державних кордонах України окрім Ягодина — це «Краківець», «Рава-Руська», «Шегині»», — каже голова ГО "Перевізники західного регіону".

Як він повідомив, прибуло багато перевізників та водіїв на блокаду. Перевізників та водіїв — понад сто.

«Це дзеркальна акція протесту, вона відбувається в такому ж режимі, як і на Ягодині з 15 лютого», — розповів пан Віталій.

Наразі на Краківці з 8 ранку поляки не пропускають жодної автівки з Польщі до України.

«Виїжджають тільки ті транспортні засоби, які заїхали вночі до перезмінки. Поляки зупинили повністю перетин кордону», — додає спікер.

На українсько-польському кордоні "Краківець-Корчова" в черзі стоять понад 1000 автомобілів, а на Ягодині близько 800 транспортних засобів, — наголосив Віталій Коценко.

Міністр розповів, скільки зерна Україна перевозить транзитом через Польщу