У Волинському національному університеті імені Лесі Українки планують відкрити спеціальність «Правоохоронна діяльність».

Про це в інтерв’ю ІА «Волинські новини» розповів ректор ВНУ Анатолій Цьось.

Як зазначив ректор, за останній період в університеті відкрили кілька нових спеціальностей, зокрема, це «Медицина» та «Клінічна психологія». Наразі ліцензують спеціальність «Правоохоронна діяльність».

«Наразі є надзвичайно велика потреба у поліцейських з новим мисленням, з новим баченням і правоохоронної діяльності, і розвитку нашого суспільства. Цього року ми підготували всі необхідні документи для ліцензування цієї спеціальності. Тим більше, що вона регульована, тобто ми мусимо отримати позитивне рішення Міністерства освіти. У нас є кадри, матеріальна база, тому думаю, що цього року ми започаткуємо цю спеціальність», – сказав Анатолій Цьось.

Водночас він наголосив, що наразі не бачить доцільності у відкритті інших нових спеціальностей, однак якщо вчена рада університету висловить пропозиції про їх відкриття, то це обов’язково розглянуть.

Нагадаємо, у 2021 році Волинський національний університет імені Лесі Українки оголосив прийом абітурієнтів на спеціальність «Художня обробка бурштину», які мали навчатися на платній основі. Але через малу кількість охочих цього здійснити не вдалося.