«Люди бідкаються, влада розводить руками» – крилатий вислів був би вартий заголовку, якби місцева влада не оновила звичний формат скарг із 15-80, так що коли є онлайнові дані про халепи в Луцьку, варто дізнатися більше.

Протягом жовтня поточного року у відділ комунікацій «15-80» надійшло 3872 телефонних звернення, лучани частіше телефонують і намагаються досягти безпосередньої реакції, ідучи на прийом громадян, аніж скористатися мобільним додатком чи інформуванням через реєстрацію на сайті міськради.

Сто звернень протягом жовтня було передано на виконання в ПрАТ «Волиньобленерго». КП «Луцьке електротехнічне підприємство «Луцьксвітло» отримало 56 звернень. До речі, можете порівняти, як освітлений сквер Героїв Майдану та сквер при НВК №26.

До ЦНАПу можна приходити особисто в деякі визначені дні, для того, щоб у межах консультації з посадовою особою поділитися проблемою й дізнатися хоча б приблизний план дій. Відверто кажучи, черг не любить ніхто. Й може бути таке, що ви мучитеся понад півгодини в очікуванні, а потрапивши на прийом замість обумовлених 5 хвилин на одну проблему, вичавлюєте нагоду на всі 4-5 запитів і часу на це йде пропорційно більше.  В часі карантину, коли цілком очевидно в цілях своєї ж безпеки уникати скупчень люду, варто користуватися онлайн-сервісами для розміщення інформації про міські проблеми. Крім уже звичних лучанам петицій, є ще варіянт звернутися до Луцької міської ради так, аби відстежувати подальші події. 

Людський фактор є завжди. Люди по-різному реагують. Дехто навіть слухати не хоче про те, що є правила, певний устрій, за яким не може кожен лучанин свавільно вирішувати, де йому що встановити, як розмістити, пофарбувати..." – сказала Ірина Чебелюк ще 19 травня 2021 у студії ГІТ і, до речі, проанонсувала зміни в комунікаціях міської ради.

Як бачимо з найсвіжіших скарг, опалювальний сезон усе ще не настав у притомному вигляді на вулицях Воїнів-афганців 4, Соборності 24 а, Боженка 40. Крім того, на тлі амбітних заголовків про прийдешню модернізацію мереж монополіста "Луцькводоканал", стався витік на вулиці 8-го Березня 4 й немає холодної води там же в будинку №30. Мешканці будинку № 1 на проспекті Грушевського прийшли на недавній прийом міського голови вирішити питання щодо ремонту прибудинкової території і вирішення питання підтоплення підвалу каналізаційними стоками. 


Луцький Старий ринок має бути винесений звідтам" – видатний архітектор і урбаніст

За словами Юлії Сиротинської, найімовірніше, графік вивозу сміття від Луцького замку змінять вже з 1 грудня, адже там щовечора можна натрапити на поодинкі мішки, а іноді й звалища. Луцьк – приємне відкриття, що жахнуло колишнього головного архітектора Львова Юліана Чаплінського. "Дуже незручний графік вивозу сміття на 12 годину. Ми це питання досліджували, і це роками так відбувається. Графік буде змінений, щоб сміття вивозили з 6:00 до 7:00. Місто також працюватиме над тим, щоб люди мали контейнери і сміття комунальники забирали з контейнерів вже безпосередньо біля кожного подвір'я, – пояснила очільниця мунварти. Чаплінський же в інтерв'ю студії ГІТ висловив похвалу за публічні простори в Луцьку, але покритикував незграбність у ставленні до відходів та вибірковому благоустрої. 

ЛІДЕРОМ СЕРЕД ТИХ, НА КОГО ПРИПАДАЛИ СКАРГИ ВПРОДОВЖ ПОПЕРЕДНІХ 30 ДНІВ БУЛО ДКП "ЛУЦЬКТЕПЛО".

На зв'язку із ГІТом – Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг:


Як можна скоротити витрати на опалення й гарячу воду у багатоквартирних будинках, а також чи виправдане клаптикове утеплення будинку з'ясовуємо разом із гостем трансляції Громадського Інтерактивного Телебачення та Радіо-1. Ви також можете поділитися власним досвідом у коментарях.