Міський голова Ігор Поліщук не задоволений діями муніципалів і поліції у викоріненні точок продажу сурогатного алкоголю в Луцьку.

Про це пише офіційний сайт Луцької міської ради.

Під час розширеної наради у Луцькій міській раді Поліщук розказав, що до міської ради та міського голови надходять неодноразові скарги на роботу торгових павільйонів на ринках Північний, Лучеськ та Центральний, де торгують сурогатним алкоголем. Він зауважив, що такі факти є неприпустимими та потребують негайного реагування. 

Директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська зазначила, що складено чотирнадцять протоколів на одну з таких “наливайок” на центральному ринку, вилучали сурогатний алкоголь. Також передані матеріали до суду.

Своєю чергою заступник начальника Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області Юрій Сидорук повідомив, що вони усі вихідні працювали на вищезазначених ринках та вилучили близько 300 літрів алкоголю. Така робота продовжуватиметься й далі.

«Міський голова Ігор Поліщук зауважив, що не задоволений такою ситуацією й необхідно вживати радикальніших дій. Він рекомендував поліції провести зустрічі з керівниками ринків, аби не здавали торгові площі таким “горе-підприємцям”, які торгують сурогатним алкоголем. Якщо вони не дослухаються до прохань, то до таких ринків вживатимуться відповідні заходи реагування», – йдеться у дописі на сайті Луцькради.

Нагадаємо, журналіст Вадим Панафідін описав ситуацію, як він сам виявив на Центральному ринку «наливайку», викликав поліцію, та поки копи їхали, оковиту і контрафактні цигарки встигли винести з павільйону в машину. Нічого не дало і звернення до муніципалів. Ті заявили, що тричі проводили контрольні закупки і сурогатного алкоголю не знайшли. Тільки молоді активісти із громадської організації «Основа майбутнього» припинили торгівлю.