Народний депутат України, лідер партії «За майбутнє» Ігор Палиця зайняв 16 позицію у щорічному рейтингу 100 найвпливовіших українців за версією журналу «Фокус».

Очолює рейтинг президент України Володимир Зеленський, на другому місці найбагатша людина України, власник групи SCM Рінат Ахметов, за ним – керівник Офісу президента Андрій Єрмак, на четвертій позиції – секретар РНБО Олексій Данілов, п’ятий – опальний ексголова Верховної Ради Дмитро Разумков.

У першій десятці також – голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, голова СБУ Іван Баканов, генпрокурор Ірина Венедіктова

Про Палицю, який розташувався на 16-й позиції, видання пише:

«Ігоря Палицю прийнято вважати близьким соратником бізнесмена Ігоря Коломойського. Однак у березні цього року він зрікся ділових зв'язків із Коломойським, який потрапив під санкції США: "Я його товариш, друг, але не бізнес-партнер". За словами Палиці, його партія складається із самодостатніх політиків. При цьому під час політичних ток-шоу саме він висловлює позицію "За майбутнє", інші партійці грають роль статистів. Однойменна депутатська група у ВР виступає за конструктивний діалог із владою, допомагає їй голосами під час розгляду важливих законопроєктів. Іноді Палиця грає в опозицію. З останнього, наприклад: зажадав від Кабміну розібратися, чому виникла рекордна заборгованість перед працівниками охорони здоров'я. Також він закликає політичні сили припинити маніпуляції в гонитві за рейтингами та об'єднатися, щоб дати гідну відповідь не лише на кордоні, а й викликам усередині країни».

Випереджають Палицю в рейтингу також: заступники керівника Офісу президента Кирило Тимошенко та Олег Татаров, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Цікаво, що олігарх Ігор Коломойський, бізнес-зв’язків із яким публічно зрікся Палиця, посідає в рейтингу лише 25 місце.

Про Коломойського журнал пише так:

«Один із найбагатших людей країни Ігор Коломойський зберігає вплив у економічній та політичній сферах. Статки бізнесмена, згідно з рейтингом Фокуса, у 2021 році оцінюються в $1,67 млрд. Металургія, хімічна промисловість, нафтогазовий сектор, енергетика, агровиробництво, авіаперевезення, медіа — у переліку активів Коломойського чимало підприємств у різних секторах. Бізнесмен також є великим гравцем на політичній арені — у парламенті його прихильниками вважаються частина фракції "Слуги народу", група "За майбутнє" та кілька депутатів-мажоритарників. У політичних колах зазначають, що медіа Коломойського залишаються лояльними президенту Зеленському. Особливо очевидно це виявилося у листопаді на тлі конфлікту влади з Рінатом Ахметовим».