Народний депутат і лідер партії «За майбутнє» Ігор Палиця 10 грудня відсвяткував свій 49-й день народження. Інформація про це з’явилася на телеграм-каналі «Шептун», повідомляє «Главком».

Як повідомляють, гуляння на честь іменинника пройшло в Буковелі. Гостей розважав гурт «Корупція».

Соліст гурту Міша Крупін привітав іменинника Палицю, побажав йому щастя, здоров’я під слова пісні: «а за соседним столиком сидят прокурорские, у них лица красные, шутки плоские. Ведут себя вызывающе, но все вооруженные, а с ними жулики сидят прожжённые…».

Серед гостей Палиці були його однопартійці, зокрема подружжя Віолетта та Сергій Лабазюки. Саме пані Лабазюк і виклала в сторі відео святкування.

Нагадаємо, рік тому, 10 грудня 2020 року, в Луцьку відбулася сесія Волинської обласної ради, на якій понад дві третини (49 із 64-х) депутатів висловили недовіру голові Волинської ОДА Юрію Погуляйку. Тоді на сесію прибув народний депутат України, член фракції «Слуга народу», член команди Ігоря Палиці на Волині В’ячеслав Рубльов. Погуляйко, зайшовши у сесійну залу, звинуватив Рубльова, що ініціювання висловлення йому недовіри – це подарунок Палиці на день народження.

«Ми з вами спілкувались постійно нормально, – сказав тоді Погуляйко, звертаючись до Рубльова (на відео з 3:20 хв. – Зараз ви приїхали, що влаштувати день народження своєму народному депутату. Хто про це не знає, скажіть, будь ласка? Що Рубльов приїхав, домовився з Вітівим і з етім, Бондарем, який був в БПП, а счас перебіжав, зрадив... Зрадники, ви тут сто відсотків зрадники... Я не хочу працювати, я офіційно говорю. Я зроблю вам подарунок, ще хотів раніше зробити. Не хочу ваші, б..., бачити морди ваші наглючі».

За інсайдерською інформацією, саме Рубльов тоді претендував очолити Волинську ОДА. Не склалося.

Коментуючи ГІТу рішення про висловлення йому недовіри, Юрій Погуляйко 14 грудня 2020 року говорив:

«Цирк на дроті відбувався в обласній раді. У нас дуже високі показники і наша область в 10-ці по Україні за всіма показниками. А те, що збрехав Рубльов, він повинен у Верховній раді в комітеті працювати в цей час, а не тиснути на депутатів обласної ради. Він на них тиснув, всіх залякали так, що вони, бідні, голосували, навіть не знаючи, за що. Тому нехай недовіру засунуть собі в задницю! Рубльову, більше всього, потім Імберовському («За майбутнє») з Лехом («За майбутнє») і всім тим чмирям».

Згодом в інтерв’ю ГІТу Погуляйко звинуватив багатьох депутатів, голову Волиньради Григорія Недопада, нардепа Рубльова в тому, що проблеми волинян їм не цікаві.

«Багато депутатів (тепер я розумію, що й Недопад такий же ж, і Рубльов), їм взагалі проблеми Волині, волинян не інтересні. Їм от цікаво пофотографуватись, попіаритись на чомусь, по чомусь побрехати», – сказав Погуляйко (на відео із 17:00 хв.).

Минув рік. Юрій Погуляйко досі голова Волинської ОДА. 18 грудня 2020 року Волинська ОДА подала до Волинського окружного адміністративного суду позов, у якому вимагала визнати незаконним і скасувати рішення Волиньради від 10 грудня 2020 року, одним із пунктів якого є висловлення недовіри Погуляйку.

Суд скасував два перших пункти рішення Волинської обласної ради, в яких звіт Юрія Погуляйка взяли до відома, а його роботу визнали незадовільною, однак інші пункти – про висловлення недовіри – залишив в силі. І Волинська ОДА, і Волиньрада подавали на це рішення апеляційні скарги. Справа дійшла до касації.

30 серпня 2021 року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду судді-доповідача Єресько Л.О., суддів: Білак М.В., Соколова В.М. у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою Волинської ОДА відмовив. А 1 жовтня Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду судді-доповідача Мельник-Томенко Ж.М., суддів Жука А.В., Мартинюк Н.М. касаційне провадження таки відкрив.

За рік Юрій Погуляйко участі в роботі сесій Волинської обласної ради не брав. Проте, за словами Григорія Недопада, сьогодні він спілкується з Погуляйком.

«На одній з зустрічей вирішили, що потрібно рухатися вперед і не заважати одне одному», – розповів Недопад.