Галина Шура – єдина  із майже 15 тисяч учасників людина в країні, яка на відмінно написала радіодиктант національної єдності. Вона працює вчителькою української мови у селі Комарове колишнього Ратнівського району і вважає, що і сільська школа, де навчається близько пів сотні дітей, може випускати здібних, розумних та грамотних дітей

Про це у Галина Шура розповіла в прямому ефірі телеканалу ГІТ.

За її словами, останнім часом держава турбується про економію коштів. Керівники держави вважають, що якщо дітей з малих шкіл будуть возити до великих, то це буде їм плюс.

«З одного боку, може й так. Там дійсно більше комп’ютерних технологій, більші бібліотеки, але треба врахувати дітей, особливо молодших класів: як їм буде добиратися взимку. По такому бездоріжжі, в морози. сніги? – задається риторичним питанням Галина Шура. – Це ж воно встає раненько те дитя! Чи поснідало чи не поснідало? Це ж відбивається і на розумових здібностях і на здоров’ї дитини».

Як приклад, Галина Шура наводить той факт, що і її випускники з НВК "ЗОШ І-ІІ ст. дитячий садок" села Комарове Ковельського району навчаються у престижних вишах Києва, Тернополя та Вінниці.

Повне інтерв’ю з Галиною Шурою дивіться на нашому ютуб-каналі.