Уряд США вважає основної проблемою сталого розвитку України зв'язок президента Володимира Зеленського з олігархом Ігорем Коломойським, якого в США підозрюють у відмиванні грошей, вкрадених з Приватбанку.

Про це заявив економіст Борис Кушнірук в своєму блозі у виданні Liga з посиланням на статтю в американському The National Interest.

Ця стаття, як і багато інших у впливових американських ЗМІ різної політичної направленості, є дуже гарним сигналом для України. Вони демонструють двопартійну підтримку України з боку США. Але у цій бочці з медом є ложка дьогтю. Вона стосується стосунків Президента «Зе» з паном Коломойським, – заявив Кушнірук.

«Одна людина найбільше серед усіх підриває національний та міжнародний авторитет Зеленського та віру Заходу в довгострокове майбутнє України. Найближчим до Зеленського олігархом є його колишній бізнес-партнер і власник телеканалу 1+1 Ігор Коломойський», – цитує Кушнірук фрагмент статті американського ЗМІ.

За переконанням економіста, Коломойський має зараз фактично необмежене право на пограбування української держави за мовчазної згоди Президента.

І це незважаючи на цілком відверті заяви американського уряду щодо неприпустимо подібної ситуації. Тобто, йдеться про повну залежність Зе від Коломойського, – наголосив Кушнірук.