Наступного року під час конкурсів на пасажирські перевезення не будуть визначати переможців, тож на одному маршруті зможуть працювати по декілька перевізників.

Про це в інтерв’ю телеканалу «Дом» заявив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм. 

«Щодо пасажирських перевезень, перше – ми приберемо конкурсність. Конкурс буде, але це буде заявний принцип. Вже не буде одного переможця, коли один переможець вигравав, отримував документи й торгував потім з усім ринком. Зараз ми кажемо – будь-який перевізник. Хочеш, якщо в тебе є достатньо транспортних засобів, заходь – перевозь людей. Хоч 100 на один маршрут. Нехай ринок та конкуренція визначають, хто найкращий. Це не всім подобається, тому що комусь подобалося "сидіти" на конкретних маршрутах, платити за це гроші та роками торгувати з іншими. Такого не буде», – пояснив Найєм.

Також заступник міністра наголосив, що перегляду та регулювання вимагає принцип роботи автостанцій – він має стати безпечним та прозорим.

«Будь-яка людина може у себе під домом взяти та стовпчик поставити й сказати, що це автостанція. Я вважаю, що це неправильно. Ми повинні мати нормальні автостанції, де людині надають нормальні послуги, а найголовніше – ми повинні розуміти, де контролювати. Тобто ви зараз можете піти до скупчення людей, і ти можеш зрозуміти – автостанції це чи ні. Я сподіваюся, що будуть автостанції різних категорій, залежно від населених пунктів та маршрутів. І вони прозоро регулюватимуться, буде реєстр, де ми зможемо бачити, яка автостанція які послуги надає», – деталізував заступник міністра.