Народний депутат України Ірина Констанкевич заради власної похвальби написала на своїй офіційній сторінці у фейсбуці, що «у Маневичах відкрили «Музею одного експоната» – музей човна-моноксила ХIII ст.», хоча насправді офіційного відкриття музею ще не було – його відкриють у травні 2022 року.

На це звернув увагу ексголова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк.

На особистій сторінці Ірина Констанкевич розмістила фото із LХХІ Всеукраїнської наукової історико-краєзнавчої конференції, що відбулася в Маневичах 17-18 грудня 2021 року. І написала:

«Завершуємо рік із гарною подією. Це відкриття «Музею одного експоната» у Маневичах - музей човна-моноксила ХIII ст. Унікальний експонат без аналалогів у східній Європі».

На офіційній сторінці Констанкевич згадки про конференцію – жодної, проте є похвальба про те, що «понад 500 тис грн державних коштів залучили для облаштування музею під човен».

Але, як розповів у коментарі «Суспільному» директор закладу Петро Хомич, «відкриття музею ще не було, воно буде пізніше».

На цю обставину звертає увагу Линдюк. Він пише:

«В один і той самий день на сайті Суспільного та офіційній сторінці народної депутатки появилась новина, яка стосується Маневицького музею, але... щось пішло не так.
Отже, народна депутат ОФІЦІЙНО написала, а вона ж "ніколи не обманює", що відкрила музей одного експоната, бо залучила 500 тис. грн державних коштів. Але до того ще у 2018 році ми майже 1,5 млн грн виділяли вже на добудову музею, яка власне у 2018 році і була зроблена. Залишались тільки зовнішні роботи і встановлення внутрішніх систем безпеки та встановлення спеціального обладнання для підтримання в приміщенні однакового температурно-вологісного режиму. Цьогоріч дійсно добавили 500 тис. грн, трошки дещо доробили, але точно не все необхідне і... вирішили, що "поліщуки, то затуркані люди" (про це колись офіційний помічник Ірини Мирославівни вже казав), а тому для гарної картинки і по декілька разів можна відкривати той самий об’єкт.
Але ж директор музею в коментарі Суспільному сказав, що ніякого ВІДКРИТТЯ МУЗЕЮ НЕ БУЛО. Ось так нас мають за дурнів.

І вже багато разів писав і казав: «До тих пір, поки нардепи будуть возити по школах м’ячі і ноутбуки, встановлюватимуть дитячі майданчики по селах, відкриватимуть новобудови, на позитивні зміни у державі навіть не надійтеся. Бо НЕ ЗА ЦЕ МИ ПЛАТИМО ЇМ ВЕЛИЧЕЗНУ ЗАРОБІТНУ ПЛАТУ!»

Нагадаємо Андрій Линдюк очолював Маневичцьку РДА за часів Президента Порошенка – з 24 січня 2015 року до 23 серпня 2019 року. З вересня 2021 року кандидат економічних наук Андрій Линдюк очолює кафедру міжнародних економічних відносин та маркетингу Львівського національного аграрного університету.