Луцька пенсіонерка Віра Федорівна звернулася до президента України Володимира Зеленського з проханням переглянути законодавство, яке регулює субсидії на опалення (теплопостачання). Адже пенсіонери, попри пільгу, змушені все одно сплачувати за спожите тепло тисячі гривень за місяць.

Своє обурення лучанка висловила в ефірі ГІТу (на відео з 7:21 хв.):

«Пане президенте, як ви йшли на посаду Президента, ви так гарно говорили. Ви казали: «Я дам таке життя, що пенсіонери всі будуть сміятися, ходити з усмішками». А як пенсіонери ходять? Як я можу ходити, коли у мене нуль залишається з пенсії, бо уся субсидія і пенсія йде на квартплату. В якій це країні є? Додали пенсію… Скажіть, пане президенте, якби вам додали таку пенсію, ви би прожили? А ми живемо! Нам потрібно і на лікування, у нас теж є якісь потреби: і жіночі, і чоловічі. А ми ж не маємо за що купувати, бо все йде на комуналку. Ціни на продукти щоразу зростають. В якій це країні є? Лише у нашій… В якій країні так ще знущаються з людей? І ще хочу до вас звернутися, пане президенте. Я знаю, що вас теж родила мати і вона така ж сама, як і ми, старша жінка. Якби вона опинилася в такій ситуації, що б ви сказали? Ваші працівники, ваша адміністрація, ваші депутати такі закони вносять, що ви їх підписуєте. У нас склалася така думка, що ви їх не читаєте», – каже Віра Федорівна.


Зазначимо, що речник ДКП «Луцьктепло» Антон Безносиков прокоментував захмарні суми в платіжках за опалення в будинку на вулиці 8-го Березня, 26 у Луцьку. 

ДИВИТИСЯ ТАКОЖ: