На офіційному сайті Президента України у вівторок, 23 березня, опублікували розпорядження Володимира Зеленського про звільнення Алли Поліщук із посади голови Кропивницького районної державної адміністрації Кіровоградської області. При цьому в тексті була допущена помилка: в ньому говорилося про закінчення терміну повноважень Президента України.

Незабаром електронна версія документа була вилучена, пише Курс України.

Звільнити Поліщук Аллу Іванівну з посади голови Кропивницького районної державної адміністрації Кіровоградської області у зв'язку із закінченням терміну повноважень Президента України, – йшлося в тексті розпорядження.

Тепер цього розпорядження під номером 206 у відповідному розділі немає: там опубліковано розпорядження №204, а відразу за ним – №207.

Згодом розпорядження знову з’явилося на сайті глави держави. А на фейсбук-сторінці Офісу Президента України пояснили:

«Звертаємо увагу, що Розпорядженням Президента України від 23 березня 2021 року № 206/2021-рп з посади голови Кропивницької районної державної адміністрації Кіровоградської області звільнено Аллу Поліщук, яка була призначена на вказану посаду 6 березня 2015 року розпорядженням № 238 попереднього Президента України (у зв’язку із закінченням строку його повноважень). За Законом України «Про місцеві державні адміністрації», голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України на строк повноважень Глави держави. У разі обрання нового Президента України голови місцевих державних адміністрацій продовжують здійснювати свої повноваження до призначення в установленому порядку нових голів місцевих держадміністрацій».

Водночас в Офісі Президента не оминули нагоди покепкувати з тих, хто зауважив двозначність у розпорядженні. В останньому абзаці роз’яснення надрукували буквально таке:

«Зауважимо, що знання українського законодавства та вміння користуватися пошуковими сервісами можуть допомогти у відповідях на безліч питань».

Єдине не зрозуміло: якщо в документі все було правильно, навіщо його видаляти, щоб потім повернути на місце?