Луцький міський голова Ігор Поліщук направив звернення до своїх колег з інших населених пунктів України з проханням щодо припинення співпраці з відлову безпритульних тварин із ФОП Ткачук Б.Б. (вона ж Дана Новарчук). Вищезазначена особа є засновником і керівником ГО «Порятунок чотирилапих».

Про це пишуть на сайті Луцької міської ради.

Повідомляють, що згідно з численними повідомленнями зоозахисників, які підтверджуються відповідними доказами ФОП Ткачук Б.Б. відловлює безпритульних тварин у багатьох громадах на території України та привозить їх у Луцьк.

Окрім того, із початку діяльності ФОП Ткачук Б.Б. та ГО «Порятунок чотирилапих», зоозахисники чи не з усіх куточків України зафіксували жорстоке поводження з тваринами, їх утримання в антисанітарних умовах, надання неякісних медичних послуг, в т.ч. і стерилізаційних.

Перевозячи не вакцинованих тварин з одного регіону в інший, без необхідного терміну карантинування (карантинний майданчик у ФОП Ткачук Б.Б. відсутній), підприємець створює загрозу розповсюдженню зоонозних хвороб, які є небезпечними як для життя тварин, так і для життя людей не лише на території Луцької міської територіальної громади, а й на територіях багатьох інших громад України, – пишуть на сайті мерії.