З 1 липня 2021 року роботодавці зможуть не платити за лікарняні підлеглих через помилки в ухваленому законі «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я».

Це пов'язано з тим, що оновлений закон більше не передбачає оплату лікарняних за період самої хвороби. Такий колапс стався після того, як деякі народні депутати внесли правку до закону «Про реабілітацію у сфері охорони здоров'я», а інші, не проаналізувавши значення і наслідки цієї правки, підтримали її. 

У результаті профільний комітет врахував правку, і Верховна Рада успішно ухвалила закон в цілому. 30 червня 2021 року новий закон набуде чинності, а разом із ним правка до статті №22 ЗУ «Про загальнообов'язкове державне страхування». Згідно з документом, виплати з тимчасової непрацездатності (лікарняні) надаватимуться тільки на період «реабілітації внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві». Тобто виплата за період самої хвороби закон більше не передбачає, після 30 червня 2021 року гроші за лікарняним не отримають близько 2,5 мільйона українців.