Співробітниця ОБСЄ Євгенія Зимич, яку п’ять років тому сфотографували на весіллі доньки одного з ватажків бойовиків Бабая, перейшла на роботу в Консультативну місію ЄС в Україні. Ще після того інциденту ОБСЄ обіцяла звільнити її, але протягом кількох років цього не робила, інформує Бабель.

20 травня на сайті ГУ Нацполіції у Кіровоградській області з’явилася новина про те, що представники Консультативної місії ЄС передали техніку та обладнання для ситуаційного центру правоохоронців. У ній зазначається, що КМЄС на зустрічі з керівництвом місцевої поліції представляли старший радник з питань загальної правоохоронної діяльності (Португалія) Луїш Машадо, експерт з питань загальної правоохоронної діяльності (Україна) Сергій Гривняк та експерт операційного департаменту (Україна) Євгенія Зимич: на фото з зустрічі також видно, що це та сама колишня співробітниця ОБСЄ, яку сфотографували на весіллі бойовиків.

У квітні 2016 року були опубліковані фотографії Зимич на весіллі бойовиків. Там вона перебувала навіть у жилетці з написом OSCE. В ОБСЄ оперативно відреагували на фотографії. Там зазначили, що фото були зроблені ще в червні 2015 року, а в самій місії шкодують про інцидент: «Хоча спостерігачі не відвідували весілля як таке, фото чітко вказує на помилкове рішення з їхнього боку. Ці спостерігачі більше не працюють у місії», — зазначили там. Але у 2018 році Зимич знову з’явилася на фотографіях, пов’язаних з ОБСЄ. Цього разу вона була на святкуванні дня народження іншої співробітниці – Дріни Мілфорд. Сам же захід відбувався в офісі місії ОБСЄ у Луганській області.