Члени постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області Волиньради підтримали проєкт рішення, яким комунальне підприємство «Освіта» (книгарня на проспекті Волі у Луцьку) планують приєднати до КП «Інформаційно-аналітичний центр «Волиньенергософт» (розташоване на вулиці Винниченка, 67).

Про це на засіданні комісії повідомив начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності апарату Волинської обласної ради Михайло Імберовський.

«Це питання виникло ще у період каденції депутатів сьомого скликання. І знову КП «Освіта» звертається до обласної ради про виділення коштів на його утримання, адже станом на сьогодні є збитковим. Відтак було проведено відповідні перемовини, і наразі є узгоджена позиція керівників обох комунальних підприємств щодо такого приєднання. Більше того, «Волиньенергософт» має досвід роботи у сфері книговидавництва, а також має вдале місцерозташування поряд із кількома корпусами ВНУ ім. Лесі Українки, що посприяє розповсюдженню книг серед студентської молоді», – сказав Імберовський. 

Остаточне рішенні ухвалюватимуть депутати на сесії Волинської обласної ради 27 травня.