Луцький клінічний пологовий будинок із 4 червня припинив прийом пацієнтів з підозрою або хворих на COVID-19. Відділення реформовано.

Про це повідомляє КП «Луцький клінічний пологовий будинок» на своїй сторінці у фейсбуці.

«У штатному режимі працюють пологове відділення, відділення екстрагенітальної патології, відділення патології вагітності та гінекологічне відділення», – йдеться у дописі. 

Наказ про реорганізацію підписав 2 червня виконувач обов’язків начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Роман Рудоквас.

Нагадаємо, депутати Луцької міської ради на пленарному засіданні 12-ї сесії в середу, 26 травня, висловили незгоду щодо виключення комунальних підприємств охорони здоров’я міської громади з переліку опорних лікарень для надання допомоги хворим на COVID-19.

Раніше Національна служба здоров'я України надіслала рекомендації щодо виключення з переліку лікарень, які надають допомогу хворим на COVID-19, Волинську обласну клінічну лікарню, Тимчасовий інфекційний госпіталь на базі пологового будинку та Луцьку міську клінічну лікарню. Натомість пропонує залишити опорними у Луцьку: Волинську обласну інфекційну лікарню та Луцьку центральну районну лікарню.

Міський голова Луцька Ігор Поліщук рішуче засудив це рішення.

«Таке рішення несе пряму загрозу здоров'ю та життю тисячам жителів нашої громади», – заявив він на сесії Луцької міської ради.

Судячи з наказу, ані в Національній службі здоров'я України, ані в управлінні охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації, до думки Поліщука не дослухалися.