КП «Луцький клінічний пологовий будинок» 20 липня 2021 року отримало ліцензію на користування мобільною рентгенсистемою IMAX 101А, що була придбана ще у лютому 2021 року за 1 760 000 грн. Наявність такого рентгенобладнання – одна з обов’язкових вимог НСЗУ в умовах закупівлі медичних послуг за всіма напрямами надання медичної допомоги.

Придбання дороговартісного обладнання стало можливим завдяки співпраці Луцької міської ради, пологового будинку та Національної служби здоров’я України, йдеться на сайті Луцької міської ради.

У середу, 4 липня, міський голова Ігор Поліщук та його заступниця Ірина Чебелюк оглянули нове обладнання та ознайомилися із особливостями роботи. Мер Поліщук відзвітував, що Луцька міська рада виділила на придбання мобільної рентгенсистеми 1 мільйон 200 тисяч гривень, які надійшли від лучан до міського бюджету. 

За словами директора Луцького клінічного пологового будинку Сергія Сябрука, мобільна рентгенсистема IMAX 101А оптимально поєднує в собі надійність, універсальність і простоту управління, забезпечуючи цим виконання точних і безпечних рентгенографічних досліджень. Обстежити пацієнтів таким рентгеном швидко та зручно, завдяки простому керуванню, а також, що важливо – мобільності приладу: за потреби обладнання можна оперативно перевезти до іншої палати, швидко увімкнути та повернутись до роботи.

За допомогою ІМАХ 101А лікарі вже за декілька хвилин отримують точний результат у електронному вигляді та можуть діагностувати хвороби й відхилення. Робоча станція рентгенсистеми працює з ноутбуком, не вимагаючи підключення до мережі, що дає змогу швидко передавати зображення. Пристрій оснащено дозиметрами для контролю радіологічних процедур, захистом від перенапруги, надлишкового струму, перевантаження.