Посадовець Волинської обласної ради Михайло Імберовський не задоволений тим, що із 3-х мільярдів 428 мільйонів державної субвенції у 2021 році Волинь отримає лише 20 мільйонів.

Про це начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату Волинської обласної ради Михайло Імберовський написав у фейсбуці.

«Ознайомившись із розподілом 3,4 мільярдів гривень субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери (увага! це не соцеконом!), в мене виник стан дежавю, ніби Україна повернулась років на десять в минуле, коли при Януковичу кошти державного бюджету розподілялись в основному на Донбас, який «всіх кормив», – пише Імберовський.

Ексдепутат Волиньради зазначає, що 1,87 мільярда отримає Дніпропетровська область, в тому числі 495 мільйонів – «рідний Президенту» Кривий Ріг, 480 мільйонів – Донецька область, 391 мільйон спрямовано Тернопіллю, 350 мільйонів – Херсонщині, 331 мільйон – Закарпаттю, 120 – Запоріжжю, 142 мільйони – Рівненщині, 100 – Буковині.

«А що Волинь?.. Матимемо «аж!» 20 мільйонів на реконструкцію стадіону «Локомотив» у Ковелі», – обурюється чиновник Волиньради.

У такому розподілі Імберовський звинувачує Волинську облдержадміністрацію і Кабмін.

«Відповідно до умов використання субвенції, пропозиції Мінфіну щодо переліку об’єктів (заходів) для подальшого розгляду і затвердження Кабінету Міністрів України подають обласні держадміністрації. То що, Волинська ОДА більше ніяких об’єктів, не подавала, чи Кабмін їх не затвердив?..» – запитує Михайло Імберовський.


 

Нагадаємо, 15 жовтня 2020 року ініціатор створення КП «Волиньприродресурсу», лідер партії «За майбутнє», нардеп Ігор Палиця заявив:

«Якщо сьогодні 200 мільйонів у рік – обласний бюджет розвитку, то ми очікуємо від того, що буде продаватися бурштин, видобуватися цивілізованим способом – до мільярда гривень на рік. А це школи, садочки, лікарні, дороги».

На 1 квітня 2021 року «Волиньприродресурс» вторгував від продажу бурштину щонайменше 42 мільйони гривень. Скільки з цих грошей пішло до бюджету Волині чи місцевих бюджетів, наразі не повідомляють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто заробляє на видобутку бурштину на Волині? АТП «Проїхали». Випуск 9