Господарський суд Волинської області частково задоволив позов Ковельської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Ковельської міської ради та скасував державну реєстрацію речових прав місцевого підприємця на частину будівлі стадіону «Сільмаш».

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної прокуратури.

Прокурори встановили факт незаконного набуття орендарем у приватну власність нерухомого майна, належного територіальній громаді Ковеля.

Підприємець Юрій Шлюєв, орендуючи з 2003 року цілісний майновий комплекс стадіону «Сільмаш» та здійснюючи, відповідно до умов конкурсу, його реконструкцію, усупереч вимог договору оренди та чинного законодавства оформив право приватної власності на другий поверх надбудованого адміністративного приміщення комплексу площею 424 квадратних метри й вартістю понад 3,7 мільйона гривень.

Відтак майно незаконно вибуло з комунальної власності міста.

Як повідомляв «Ковель media», відповідно до рішення Ковельської міської ради, підприємцю Юрію Шлюєву надали дозвіл на проведення реконструкції з добудовою другого поверху адміністративно-побутового приміщення стадіону «Сільмаш», яке входить до складу орендованого цілісного майнового комплексу.

Однак, провівши вказані будівельні роботи, Юрій Шлюєв шляхом введення в оману державної реєстраторки Ковельського ЦНАПу зазначив у декларації про готовність об’єкта до експлуатації: «Нове будівництво», чим подав завідомо неправдиві дані.

У подальшому це потягло за собою реєстрацію приватної власності на другий поверх адміністративно-побутового приміщення стадіону «Сільмаш» площею 424 квадратних метрів. Тут тепер приватний готель «Comfort». У той же час, перший поверх, площею 342,7 кв. м, залишився у комунальній власності Ковельської міської ради.

Нині ж у суді прокурори домоглися скасування права власності підприємця на 424 квадратні метри будівлі.

До слова, щодо дій Юрія Шлюєва відкрите кримінальне провадження. Його обвинувачують за статтями про підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів.