У понеділок, 23 серпня, в День Державного прапора України, найбільший стяг нашої держави підняли на Київському майдані в Луцьку.

Участь в урочистостях взяли народний депутат України Валерій Стернійчук, голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук, Луцький міський голова Ігор Поліщук, митрополит Луцький і Волинський ПЦУ Михаїл, керівники державних і приватних установ, ветерани російсько-української війни, представники громадськості, духовенство.

Учасники дійства переглянули на екрані трансляцію церемонії підняття Державного прапора України за участю Президента Володимира Зеленського в географічному центрі нашої країни – селі Мар’янівка Черкаської області.

Найбільший прапор України на Волині площею 8×12 метрів підняли військовослужбовці Національної гвардії. Від сьогодні він майорить на щоглі висотою 50 метрів, спеціально збудованої до 30-річчя Незалежності України на Київському майдані в Луцьку.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко привітав волинян із Днем Державного прапора і вручив державні нагороди кращим волинянам.

Так, почесне звання «Заслужений лікар України» присвоєно указом Президента Наталії Данилівні Ліщук – лікарю-анестезіологові, медичному директорові Любомльського територіального медичного об’єднання.

До 25-річчя Конституції України званням «Заслужений донор України» нагороджений лучанин Петро Петрович Гордій, «Заслужений художник України» викладач Луцької художньої школи Тетяна Степанівна Ядчук-Богомазова. Сьогодні вони отримали почесні відзнаки.

Подякою прем’єр-міністра України відзначено працівників державної установи «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»: заступника генерального директора з організаційно-методичної роботи та впровадження системи управління якістю Ларису Володимирівну Дудковську, лікаря-епідеміолога Ірину Миколаївну Єнжиєвську.

За особистий внесок у справу гарантування національної безпеки і оборони України, зразкове виконання службових обов’язків, професіоналізм нагороджено медаллю «Відзнака Ради національної безпеки і оборони України» ІІІ ступеня лікаря-епідеміолога КП «Волинська обласна база спеціального медичного постачання» Павла Анатолійовича Пахолюка.

Сертифікат та ключі від ної 3-кімнатної квартири вручено захиснику незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, майстру-сержанту Державної прикордонної служби України, учанику АТО Сергію Олександровичу Леухіну.

Сертифікат для проходження лікування та реабілітації на суму 30 тисяч гривень отримали учасники АТО з Волині Олександр Анатолійович Назарук, Семен Миколайович Лайтер.

Групі будівельників Волині оголошено подяки голови ВОДА за сумлінну працю, активну участь і благодійну допомогу у будівництві та встановленні найвищого Державного прапора України.

Мистецькі колективи Волині подарували присутнім низку патріотичних пісень.