Схему організації дорожнього руху проспектом Соборності обговорили у четвер, 23 вересня, під час засідання робочої групи на чолі із секретарем міської ради Юрієм Безпятком.

Про це інформує пресслужба Луцької міської ради.

За словами директора департаменту житлово-комунального господарства міської ради Миколи Осіюка, обговорено пропозиції щодо проектування кільця на перехресті вулиць Єршова – Соборності – Гордіюк – Відродження з можливістю велоруху. Також обговорено можливості влаштування розворотів на проспекті Соборності та облаштування там додаткової смуги руху для проїзду громадського транспорту.

Проєктантам та виконавцям робіт доручено обстежити проспект, адже в ході дискусій виникає чимало запитань, як влаштувати рух та куди перенести кілька зупинок громадського транспорту.

Також обговорено можливість облаштувати на вулиці Карпенка-Карого кільця при підйомі на проспект Соборності поблизу торгівельного центру «Порт-Сіті».

Нагадаємо, роботи з ремонту правої частини проспекту Соборності на відрізку від вулиці Чорновола до Єршова розпочали 31 серпня.

На них з міського бюджету передбачили виділити 26 мільйонів 830 тисяч 468 гривень. Роботи виконує ТзОВ «Луцькавтодор-сервіс», яке виграло тендер. Їх мають закінчити до 31 грудня 2022 року.

До речі, технічний нагляд під час виконання будівельних робіт вартуватиме 335 тисяч гривень. Його має здійснювати Ігор Вікторович Шевчук.