Правоохоронці Волині викрили ділків, які налагодили схему вирощування та виробництва наркотиків. У зловмисників вилучили понад 50 кілограмів наркотиків. 

Про це інформує пресслужба поліції у Волинській області.

Двоє раніше судимих волинян висівали й вирощували рослини конопель та організували діяльність нарколабораторії з виготовлення особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу. Готові наркотики зловмисники мали намір збувати на території області, зокрема, у місцях позбавлення волі. Нарколабораторія діяла в одному із сіл Луцького району. 

Учора, 8 вересня, співробітники управління стратегічних розслідувань спільно із слідчими ГУНП у Волинській області за процесуального керівництва прокуратури провели п’ять санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів справи. У результаті поліціянти вилучили понад 50 кілограмів особливо небезпечного наркотичного засобу канабіс, зрізані стебла рослин коноплі, суцвіття, мобільні телефони та понад 2 тис. доларів США.

Вартість вилучених наркотиків на чорному ринку становить понад 500 тис. гривень.

Організатора групи, 31-річного жителя Луцького району, затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За цим фактом триває досудове розслідування, розпочате за ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України. Йдеться про посів або вирощування снодійного маку чи конопель. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.