Богдан Львов — суддя Верховного суду України, якого відрахували зі штату суддей за наявність другого громадянства, намагається повернути собі посаду.

Згідно чинного законодавства український суддя не може мати громадянства іншої держави. Незважаючи на це Львов намагається оскаржити це рішення через Окружний адміністративний суд Києва, головний суддя якого підозрюється в корупційних схемах.

Про це в етері Громадського Інтерактивного Телебачення поговорили з менеджером з адвокації Фундації «DEJURE» Степаном Берко.

«Бачимо ситуацію, коли суддя з російським паспортом намагається через суд, який є символом корупції в посадовій владі повернути посаду», — описав події Степан.

Щоб позбавити одіозного суддю громадянства України створювалась петиція, яка набравши необхідну кількість голосів була направлена на розгляд до президента.

Єдиним способом справедливого вирішення цієї проблеми, як вважає Берко, є припинення громадянства України Богдана Львова президентом, після розгляду всіх наданих доказів та документів.

Також Львов подав звернення до того ж суду для поновлення його особи на посаді, як підтвердив наостанок Степан:

«Він дійсно звернувся до цього суду і в грудні суд розглядатиме це питання».