У ліцеї селища Сенкевичівка Городищенської громади Волині з вівторка, 29 листопада, розпочинається очне навчання.

Про це повідомив у фейсбуці народний депутат України В'ячеслав Рубльов.

Два місяці нового навчального року школа простоювала через те, що не було належно обладнаного укриття та були зауваження від Держпродспоживслужби щодо харчоблоку ліцею. До слова, стіни харчоблоку не бачили ремонту з часу будівництва закладу.

За те, щоб діти повернулися за шкільні парти, вболівала Городищенська сільська рада та депутат Волинської обласної ради, місцевий фермер та меценат Анатолій Никонюк. Спільними силами в навчальному закладі відремонтували укриття і і провели капітальний ремонт у харчоблоці.

Так, за кошти громади в ліцеї обладнали бомбосховище та замінили систему теплопостачання. Анатолій Никонюк власним коштом відремонтував приміщення їдальні та придбав необхідну техніку, а ще облаштував подвір'я освітнього закладу.

У понеділок, 28 листопада, на урочисте відкриття оновленого ліцею прибули керівники Волинської облради і Луцької районної ради, повідомляє Городищенська громада.

Директорка Сенкевичівського ліцею Інна Січевська звернулася з вітальним словом до гостей, батьків і учнів:

“Це оновлене приміщення вдалося відкрити завдяки людській ініціативі. Завдяки тим, хто вкладає у громаду. Хочу висловити особливу вдячність людині, яка зробила дуже багато для нашого закладу. Це відомий господарник, благодійник Анатолій Никонюк”.

Почесний громадянин Луцького району, депутат Волинської обласної ради Анатолій Никонюк подякував за теплі слова і звернувся до присутніх.

“Коли ми відвідали це приміщення улітку, я дав слово, що харчоблок зроблю. Для того, щоб школа відкрила свої двері, необхідно було вкласти понад 5 млн гривень. Нехай ці гроші служать нашій громаді. Мені хотілось би, щоб усі підприємці долучилися до благородної справи відновлення школи”, – сказав у виступі Анатолій Никонюк.

Голова Городищенської сільської ради Світлана Соколюк відзначила, що сьогодні у громаді свято, хоча зі сльозами на очах, бо йде війна.

“Ми дотримали свого слова. Оновлена школа гостинно зустрічає учнів, які тепер навчатимуться очно. Громада виділила кошти на ремонт укриття. Ще у наших планах – знайти кошти на ремонт спортзалу. Хочу подякувати благодійникам – Анатолію Никонюку, Світлані Никонюк, працівникам ремонтних бригад і будівельникам, гуманітарному відділу Городищенської сільської ради. Цей оновлений заклад освіти – наш спільний внесок, наша спільна справа. Впевнена: школа буде розвиватися і розквітати. Ми докладатимемо для цього усіх зусиль”.

Гості привезли подарунки для школи – ноутбук та телевізор.

Призер районних і обласних олімпіад учень 10 класу Владислав Редчук отримав право першого дзвоника.

Настоятель Свято-Георгіївського храму смт Сенкевичівка Богдан Яким благословив і освятив приміщення відреставрованого ліцею та побажав успішного навчання і розвитку селища.

У оновленому приміщенні школи працюватиме новий харчоблок та повноцінне укриття. Також відремонтували фасад, облаштували навколишню територію закладу, уклали бруківку, встановили огорожу.

Загалом у Сенкевичівському ліцеї навчатиметься 139 учнів та працюватиме 28 педагогів. З відкриттям оновленого приміщення школи діти отримали можливість навчатися на очній формі навчання.

Нагадаємо, знімальна група Громадського Інтерактивного Телебачення у серпні побувала в цьому навчальному закладі, де вивчала думки батьків учнів, керівництва і педагогічного колективу ліцею. Після цього в ліцеї розпочали ремонтні роботи.