В селі Омельно Ківерцівської територіальної громади спиляли майже 40 дерев в місцевому урочищі. Жителі громади стурбовані та обурені.

В суботу, 26 листопада, до редакції Громадського Інтерактивного Телебачення звернулися мешканці села Омельно. Вони повідомили, що в урочищі поруч з колишнім оздоровчим табором зрізали до 40 дерев вільхи — за приблизними підрахунками жителями пеньків, що лишилися. Дерева виросли самосівом протягом 40-50-ти років та не вважаються лісом.

Мешканці обурені й не знають хто зрізав насадження, чому, для чого та куди поділась сама деревина. З цими питаннями населення звернулось до старости свого села, на що, з їх слів, отримали відповідь:

«Не втручайтеся, то не ваше діло».

Того ж дня ГІТ звернувся до Ківерцівського міського голови Олександра Ковальчука за коментарем відносно цього питання. В суботу проводились заходи з вшанування жертв Голодомору, мер був зайнятий, тому подзвонили в понеділок. Міський голова відповів, що з’ясує цю ситуацію, оскільки йому нічого не було відомо про неї. Сьогодні, у вівторок 29 листопада, наша редакція знову йому зателефонувала і він відповів, мовляв, зрізано якихось 7 дерев, як йому доповів староста села Омельно та пояснив це тим, що люди нібито заготовляють собі дрова на зиму.

В такому випадку на ці дії потрібні відповідні дозволи, також зараз можна купувати дрова — лісництва можуть офіційно продавати їх. У випадку, якщо дровами було необхідно забезпечити малозабезпечені сім’ї, то сільська рада мала ухвалити відповідне рішення. Проте про жодне таке підтвердження невідомо.

Виходячи з цього ми залишаємо можливість Ківерцівському міському голові Олександру Ковальчуку досконало з’ясувати цю ситуацію та прокоментувати її. Адже, якщо він цього не зробить, то це буде простором для перевірок правоохоронних органів.

Кадри з місця, які надали мешканці, можна побачити у нашому відеоматеріалі: