Після деокупації Херсона, він продовжує потерпати від постійних обстрілів рашистами. Забезпечення міста поступово відновлюється, проте ситуація досі дуже важка.

Про це в етері ГІТу розповіла активістка ГО «Справа громад» Оксана Погомій з Херсону:

«Обстріли продовжуються, в нас останні три дні гаряче. Насправді дуже сильно обстрілюють мікрорайон Острів, вони ближче за всіх до Олешок. Світло у нас ще не у всьому місті, є райони, де з 8 листопада не було світла. Телефонний зв’язок дуже поганий, але от зараз вдома, то є навіть інтернет».

Вона описала поточне життя містян:

«В нас люди без роботи, вони з’їли всі запаси, поки чекали українську владу, намагалися не купувати продуктів кацапських. Ми тут справді стояли і боролися, не тільки сиділи і чекали українську владу, в нас люди коригували наших ЗСУ, допомагали, ми кормили людей всі ці 9 місяців. Поліціянти намагалися закрити наш намет “Гуманітарний центр”, він знаходиться в одному з мікрорайонів міста. Нам сказали, що це небезпечно. Я сказала, що ви ж повз цього намету ходите вже місяць. Нам дали згоду, щоб стояв. Там тільки пункт обігріву та підзарядки телефонів, це важливо. Тому що світло в нас пропадає так, як і по всій Україні».
«Людям потрібно не стільки їсти, як знати, що про них дбають. В нас зараз по смітникам їжа не валяється. В нас люди бігають де би їм знайти ту консервочку. Тому що, насправді, в нас нема роботи, багато людей виїхало, виїхали всі бізнеси, тому що стріляють. Ми, хто залишився, взяли на себе відповідальність за своє життя, ми знаємо, що і по нам може прилетіти, і за інших людей, хто залишився і не може виїхати. Ми просимо просто не заважати», — сказала Погомій.

Наостанок Оксана поділилась, що міська військова адміністрація почала політичні ігри і стала часто заважати працювати. Колаборанти намагаються повернутись до влади, є інформація, що ніби з Галиною Луговою, керівницею адміністрації, вже працює зрадник з ОПЗЖ, який допомагав організовувати референдуми в Криму.

Більше дивіться у відео: