Бахмут досі одна з найтяжчих за своїми характеристиками точок українського фронту. Бої тривають, окупанти не поступаються бажанню жити і продовжують лізти на українську територію.

Це вперте небажання жити зі сторони окупантів обговорили в етері ГІТу з громадським діячем, активістом, лідером ГО «С14» та військовослужбовцем ЗСУ Євгеном Карасем.

«Так склалося, що в росії вже йде епоха глибокого розколу», — сказав Євген та додав, що після тих, втрат, які окупанти зазнають на Бахмуті, вже більше нікуди не будуть наступати.
«Так сталося, що російське політичне командування зрадило своїм збройним силам. Замість кинути всі свої війська на Вугледар, де для них можна було стратегічно відсунути нашу артилерію від вогневого ураження по логістичному забезпеченню всіх південних військ, вони дали все Вагнерівцям — всю артилерію, все що могли і туди напхали всіх своїх йолопів. Щоб взяти просто Бахмут, бо Пригожин, кумедний такий авантюрист, сказав, що візьме Бахмут колись давно», — розповів Карась.

З його слів, там йдуть дуже жорстокі бої в нас багато втрат, але рашисти несуть їх кратно більше. Українські бійці, які там працюють, називають іронічно їх не Вагнером, а штрафбатом.

У висновку Євген пояснив, що Вагнеру це потрібно для того, щоб поставити галочку та додав:

«Будуть верещати Європі, що: «Дивіться, ми щось там захопили в Україні» і далі казати: «А давайте перемир’я, бо ми ще щось захопимо, ми цю війну не програємо», — оце єдина мета, але це абсурд. Попри тяжкість там боїв, ми розуміємо, що військовій стратегії України це ніяк не загрожує».