Військовий експерт Сергій Грабський розповів, що дасть Україні стіна, яку будують на кордоні з білоруссю у Волинській області.

Про це він розповів в ефірі Громадського Інтерактивного Телебачення. 

«Стіна на кордоні з білоруссю є одним з елементів охорони й оборони кордону, яку здійснює Державна прикордонна служба. Якщо є можливість і кошти на те, щоб будувати цю стіну – вона виправдовує ті задачі, які на неї  покладають. Звісно, вона не зможе зупинити танкові колони, але запобігти проникненню на територію України нелегальних мігрантів або розвідувально-диверсійних груп вона може. Щонайменше ускладнити їх проникнення. Звісно специфіка місцевості показує, що ми не можемо вздовж всього кордону поставити таку стіну, але каналізувати можливі напрямки проникнення людей ми можемо і зосередити там інші елементи захисту та оборони кордону. Тому така стіна потрібна», – зауважив Грабський. 

Нагадаємо, заступник глави ОП Кирило Тимошенко 11 листопада повідомив, що на Волині зводять інженерні загородження, які включають в себе рів, насип і залізобетонний паркан з колючим дротом. Загальна протяжність кордону із Білоруссю в межах Волині становить 217 кілометрів.