Україна радіє успіхам контрнаступу в Херсоні та очікує наступних звільнених територій. Багатьох не полишає думка про Крим, до якого лишилось не так далеко.

Можливість просування ЗСУ далі на південь обговорили в етері Громадського Інтерактивного Телебачення з офіцером, військовим журналістом Мирославом Гаєм.

«Ви маєте зрозуміти, що Крим загалом це такий великий, гігантський котел. Якщо обірвати постачання в Крим і перекрити наземний коридор, то буде катастрофа для росіян», — пояснив Мирослав.

На тему повернення Криму він розмірковував:

«Однозначно Крим буде український чи це буде воєнним шляхом, чи дипломатичним, чи це відбудеться ще якось по-іншому».

Гай додав, що на росію давлять санкції, вони важчі, ніж ті, які були накладені на радянський союз, також її визнали країною спонсором тероризму.

«Тобто ці санкції вже навіки до фінальної зміни режиму і повного звільнення українських територій. Це означає, що росію будуть потроху, поволі, як те жабенятко варити в окропі, щоб воно не могло вистрибнути, виснажувати, забороняти їм будь-які сучасні технології. Я впевнений, що свого часу буде ще це ембарго нафтове і газове, вступить в дію обмеження на ціни», — зазначив Мирослав.

В підсумку офіцер подав думку:

«Чи варто нам зараз кидати туди своє угрупування військ, нести втрати чи все ж таки займатися питанням Мелітополя, тих районів, до яких ми дістаєм, які потрібно теж звільняти? Я повністю в цій стратегії покладаюсь на командування Збройних сил України і Генеральний штаб. Вони своїми діями за вісім місяців довели, що вони вміють воювати, вміють діяти нестандартно. Весь світ їх визнає, як одних з найкращих фахівців щодо стратегічного і оперативного мистецтва. Тому тут подивимось, але те, що Крим буде український, я вам гарантую».