У бюджеті Львова на 2023 рік зменшили видатки, зокрема на працівників Львівської міської ради – скорочено на 10% кількісний склад, тобто понад 200 працівників. 

Про це під час затвердження бюджету на сесії міськради 6 грудня розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Одним із головних пріоритетів бюджету Львова є підтримка Збройних сил України, зокрема передбачено 500 млн грн на Програму національного спротиву. Також важливими напрямками залишаються освітня і культурна галузі та забезпечення функціонування критичної інфраструктури.

«Сьогодні було прийнято загальний бюджет міста Львова на 2023 рік. Він має декілька особливостей, адже це бюджет міста в країні, яка у військовому часі. Головним пріоритетом бюджету є виділення 500 млн грн на підтримку Збройних сил України.
Також ми пішли на дуже важливий крок і зменшили у бюджеті видатки, зокрема на працівників Львівської міської ради – скорочено на 10% кількісний склад, тобто понад 200 працівників. Третій дуже важливий аспект – збереження фінансування ключових програм, підтримка освіти, культури, адже ідентичність – це те, за що ми воюємо. Четвертий аспект – це є важливі програми, які зараз не можуть фінансуватись, згідно з постановою Кабміну, тому що вони не є критичними. Ці програми не будуть фінансуватися, але натомість будуть інші», – зазначив Москаленко.

Схвалений бюджет Львова на 2023 рік враховує виклики сьогодення. За словами директорки департаменту фінансової політики Вікторії Довжик, його мета – забезпечити безперебійне функціонування усіх важливих сфер Львівської МТГ.