Члени конкурсної комісії Волинської обласної ради підтримали кандидатуру Віктора Смолярчука на заміщення вакантної посади керівника обласного Фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.

Про це повідомляє сайт Волиньради.

Віктор Смолярчук очолює Фонд індивідуального будівництва на селі з 2018 року. Він розповів, що головне завдання Фонду – надання пільгових кредитів під 3% річних сільським жителям на зведення та реконструкцію житла, а також будівництва інженерних мереж, газифікацію та електрифікацію садиб. Ці кошти надаються із бюджетів різних рівнів: місцевого, обласного та державного.

У 2021 році обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі співпрацював з 36 територіальними громадами області, які передбачили кошти за програмою «Власний дім». Фактично за співфінансування місцевих бюджетів позики були надані мешканцям 28 громад.

Члени конкурсної комісії підтримали кандидатуру чинного керівника Фонду. Окрім того, голова конкурсної комісії, перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук зазначив, що співбесіду із кандидатом буде також проводити профільна комісія Волиньради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Нагадаємо, на 2022 рік обласна адміністрація передбачила для програми лише 500 тисяч гривень із загального фонду обласного бюджету.