Як стало відомо, зустріч Президента України Володимира Зеленського із главою держави-агресорки путіним може стати темою наступних тижнів, коли буде завершено роботу над фундаментом мирної угоди.

Про це радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив в інтерв'ю польському виданню Wiadomości, передає Укрінформ.

Щойно ми закінчимо роботу над угодою, приступимо до організації зустрічі. Це буде тема наступних тижнів, – сказав радник керівника ОП.

Подоляк зазначив, що локація зустрічі не має значення для української сторони. За його словами, можливі будь-які варіанти, окрім території російської федерації.

Він також додав, що після закінчення роботи над фундаментом мирної угоди між Україною та росією напрацьовуватиметься модель поведінки під час зустрічі президентів. Водночас на запитання, чи зможе Зеленський потиснути путіну руку, Подоляк сказав: «На цьому етапі ми не розглядаємо таких деталей… Потиск руки – це наша найменша проблема».

Раніше радник керівника ОП Михайло Подоляк заявив, що одним із ключових аспектів мирної угоди між Україною та російської федерації є негайне припинення вогню та виведення російських військ з території Української держави. Він зауважив, що наразі триває робота над юридичною формулою мирної угоди. За словами Подоляка, після напрацювання цієї формули президенти України та росії продовжать переговори на спеціальній зустрічі.