Протягом тижня Росія намагалася тричі вбити президента Володимира Зеленського, однак щоразу замахи вдавалося зірвати завдяки "зливу" інформації, організованому офіцерами ФСБ.

Про це повідомляє британське видання The Times, передає «Суспільне».

Як зазначають журналісти, Росія відправила в Україну для вбивства Зеленського два різні угруповання — найманців із приватної військової компанії Вагнера та чеченський спецназ. Попри це операції послідовно зазнавали провалу завдяки співробітникам російської Федеральної служби безпеки, які виступають проти війни з Україною.

"Найманці Вагнера в Києві зазнали втрат під час своїх спроб і, як кажуть, були стривожені тим, наскільки точно українці передбачали їхні дії. Джерело, близьке до групи, сказало, що їх лякає, наскільки добре поінформована служба безпеки Зеленського", — йдеться у публікації.

При цьому вагнерівці вважали, що штурм Києва відверне увагу Служби безпеки, що дозволить їм завершити свою місію.

Ще один замах на Зеленського вдалося зірвати у суботу, 26 лютого. Українські силовики ліквідували групу чеченців до того, як вони змогли дістатися президента. Саме про цей напад попередили російські спецслужби, розповів Олексій Данилов.

За даними видання до "розстрільного списку" Росії також входять прем'єр Денис Шмигаль, весь Кабінет міністрів, міський голова Києва Віталій Кличко, а також його брат Володимир.