Тероборона Києва затримала скандального позафракційного нардепа, колишнього члена фракції «Слуга народу» Олександра Юрченка.

Про це повідомляє «5 канал».

Причиною затримання став конфлікт із військовослужбовцями та наявна в нього зброя.

"Він приїхав на один з постів – заїзд на територію, де перебуває один з підрозділів одного з батальйонів територіальної оборони. Звісно, там, де перебувають військові, там завжди є периметр, є пости і є караул. Його чемно попросили прибрати машину вперед, щоб не загороджувати заїзд. Водій його одразу себе повів нормально, проїхав вперед. А він (Юрченко – ред.) вискочив з машини й почав бикувати: "Ви хто такі, хто ваші керівники", – розповів боєць ТрО.

Далі військові зробили попереджувальний постріл угору, після чого поставили нардепа до стіни, почали обшукувати, щоб дізнатися, хто він, що він.

Згодом нардеп попросив вибачення, його відпустили.

«З хлопцями, з якими я спілкувався некоректно, робив якісь дії, які зашкодили їхньому поступу, я прошу вибачення», – сказав нардеп.

При собі Юрченко не мав документів на зброю, ходив з пістолетом ПМ. Нардеп заявив, що отримав зброю на Володимирській, 15 (Печерський райсуд), утім, коли його попросили надати документи, сказав, що має посвідчення нардепа, а зброю видавали за ним.

Патрони військові йому не віддали, адже нардеп поводився неадекватно. Для безпеки військовослужбовців боєкомплект пістолету йому не повернули.

Відео розмови Юрченка із військовим опублікував депутат Київради Олександр Погребиський.

Після того, як все закінчилося, Юрченко поїхав у Печерське районне управління поліції з адвокатом та написав заяву на військових.

Пізніше до військових приїхала слідчо-оперативна група, ті надали свої пояснення.

Декілька днів тому Юрченко опублікував пост у соцмережах, де розповів про те, як "зі сльозами на очах бучанці зустріли українську владу і допомогу". Свій допис він проілюстрував фотографією, де жінка в сльозах схилилася перед ним і пригорнулася обличчям до його рук. Утім потім він видалив свій ганебний допис.

Нагадаємо, наприкінці листопада суд виправдав нардепа Олександра Юрченка у справі ДТП, що сталася в центрі Львова.

Раніше в НАБУ повідомили, що спіймали на хабарі помічника нардепа Івана Фіщенка. Гроші він начебто мав віддати "слузі народу", аби той вніс правки до законопроєкту стосовно перероблення твердих побутових відходів. Першу частину хабаря детектив НАБУ передав у середині серпня. Вищий антикорупційний суд арештував Івана Фіщенка – помічника нардепа Юрченка. Феміда призначила йому заставу в 1,5 млн грн.

Антикорупційне бюро закликало генпрокурорку Ірину Венедіктову підписати підозру і самому нардепу та заявляло, що вона публічно перекручує факти щодо розслідування. Пізніше Венедіктова таки підписала підозру Юрченку.