Канцлер Німеччини Олаф Шольц запевнив українців у всебічній підтримці з боку Німеччини і висловив переконання, що путін не переможе у розв’язаній проти України війні.

Про це глава уряду ФРН заявив у відеозверненні під час телемарафону Save Ukraine, який відбувся у центрі Берліна, передає Укрінформ.

«Ми разом з вами – думками та серцями», – сказав Шольц.

Він зазначив, що Німеччина разом з друзями та партнерами надає допомогу, аби українська економіка не зазнала колапсу, надсилає зброю, щоб українці боронили себе. Також канцлер додав, що Німеччина гостинно прийняла майже 800 тисяч біженців з України.

«Путін не переможе… Ми разом з вами, ми об‘єднані», – наголосив Шольц і додав, що «ми будуємо плани повоєнної відбудови України».

Марафон на підтримку України відбувся біля Бранденбурзьких воріт. Перед кількома тисячами присутніх просто неба виступили відомі співаки та колективи: "Океан Ельзи", The Hardkiss, MONATIK, ONUKA, Тіна Кароль, а також переможці Євробачення – Kalush Orchestra. Деякі виконавці долучилися до події з Києва.

Це перший такий масштабний український благодійний концерт у Німеччині. Зібрані в ході телемарафону гроші підуть на придбання медобладнання для лікарень.

Також на площах багатьох столиць і великих міст світу організовано спільний перегляд телемарафону Save Ukraine – #StopWar та заходи на підтримку України.

Як повідомлялося, 27 березня у Варшаві відбувся перший телемарафон Save Ukraine – #StopWar, який став наймасовішим в історії телебачення.

Спільними зусиллями зібрано понад 40 млн грн для вирішення найгостріших гуманітарних проблем, спричинених війною рф проти України. Більш ніж 30 телеканалів по всьому світу синхронно транслювали проєкт, який подивилися близько 80 млн людей. Жителі понад 50 міст вийшли на вулиці, щоб підтримати Україну та доєднатися до телемарафону. До українців та міжнародної спільноти звернулися 30 світових політичних лідерів.