У понеділок, 20 червня, Верховна Рада підтримала ратифікацію Стамбульської конвенції. "За" проголосувало 259 депутатів, "проти" було тільки 8 голосів. Серед них – Ігор Гузь із Волині.

Зокрема, з фракції "Слуга народу" ратифікацію конвенції підтримали 193 нардепи, "ЄС" - 9, "Батьківщина" - 0, "Платформа за життя та мир" - 15, "За майбутнє" - 2, "Голос" - 10, "Довіра" - 13, "Відновлення України" - 12, позафракційні - 5.

Нагадаємо, 18 чевня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт закону про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (так звана Стамбульська конвенція).

Цим документом Україна визнає, що метою конвенції є захист жінок від усіх форм насильства, недопущення кримінального переслідування та ліквідація насильства стосовно жінок і домашнього насильства, яке вчинено також стосовно чоловіків і дітей (хлопців і дівчат).

Стамбульська конвенція — це міжнародна угода Ради Європи щодо насильства проти жінок і домашнього насильства, підписана у Стамбулі 11 травня 2011 року.

Щонайменше 34 країни вже ратифікували її.

Серед волинських нардепів лише обраний за списком партії "Слуга народу" Валерій Стернійчук підтримав законопроєкт.

Ігор Гузь натиснув кнопку "проти". Ігор Палиця та Степан Івахів не брали участі в голосуванні, а В'ячеслав Рубльов та Ірина Констанкевич були відсутні на засіданні.